Кои са основните правила при съчетаване на холната маса с интериора

маса

При готовност с останалите елементи в холната зона навярно и на вас ви предстои да изберете масичка, която да се впише към направеното оформление. Лесно ли е да се постигнат ефектни и стилно обзаведени пространства? С помощта на Мебели Арена днес можете не само да изберете основното обзавеждане в хола, но и да допълните с масичка, която напълно да отговори на вашите виждания за уют и функционалност. Следват няколко полезни съвети и правила, които бихте могли да използвате за да постигнете желания интериорен ефект.

Съразмерност на масичката с останалите елементи в хола

Често допускана от клиентите грешка е да избират по-големи маси. Така те смятат, че си осигуряват повече площ, която да използват. Неудобствата, които създава прекалено големия размер е в това, че заема прекалено много пространство и така се губи свободата, която стопаните имат за да преминават покрай отделните елементи.

Правилата, които биха определили габаритите на масичката могат да бъдат дефинирани по следния начин:

  • Височината да бъде поне 10 см под нивото на седалищната част на меката мебел;
  • Масата не бива да бъде по-голяма от ¼ от общата площ, която би заела меката мебел;
  • За да се гарантира синхрон е необходимо да се предвиди разстояние между отделните елементи поне 50 см.

Спазвайте геометрията

Холна маса

Всяко едно пространство се отличава със своите качества, дизайн и водещи геометрични форми. Специфичното при масичките е, че са декоративен продукт, който се избира не само според размера им, но и спрямо тяхната форма и дизайн. Ефективността, която те могат да предизвикат е свързана с това, че има идентичност т.е. ако сте заложили като основна линия тази на овалните и закръглени форми то спокойно можете да изберете:

  • Кръгла;
  • Елипсовидна;
  • С – образна форма и други, при които няма ясно изразени ъгли.

Геометрията показва, че следвате единна концепция. Прекалено многото различни геометрични форми са повод за възникване на хаос, който трудно можете да подредите. Затова споделяме опита на търговците от Мебели Арена, които съветват своите клиенти винаги да се ограничават между една максимум две геометрични форми, които да бъдат използвани при обзавеждането на конкретната зона.

А хола наистина би изглеждал доста приятно и ефектно с подходящата като размер и форма мини масичка, тъй като именно тук домакинството прекарва най-много време. За перфектен завършек, стил и уют, гостоприемност и спокойствие не подценявайте тези два ключови детайла, които са важни при покупката на холна маса за да бъдат в синхрон елементите в интериора.