Тае Бо – спорта, който изгражда физика и здрав дух

тае бо

Във всичките си форми спортовете са препоръчвани както за деца, подрастващи и възрасти като едно от ефективните средства за здраве и поддържане на добра физическа форма. През последните години доста нашумя интереса към бойните спортове, тъй като определено не е без значение дали човек може да се защити в този изпълнен с агресия свят. Разбира се, не можем да кажем, че на всеки ъгъл ни грози опасност и трябва да сме изкусни ММА бойци, които с един удар да повалят насилника си. става въпрос за потенциално париране на агресивно поведение, с което да можем да се справим и да защити личната си неприкосновеност. А в големите градове не е за подценяване това предимства. Затова днес ще ви представим възможностите за провеждане на тренировки по Тае Бо Пловдив.

Тае Бо е динамичен силов порт, който има изключително тясна връзка с кикбокса. Разликите между двете бойни изкуства обаче е в това, че Тае Бо повече напомня на аеробика, която е съчетана със силовите инструменти  и удари, които се прилагат в Кикбокса. Затова наричат Тае Бо кардио кикбокс, което на практика е едно напълно вярно определение. В Пловдив този силов спорт си има изградени традиции и интерес. Не са малко децата, които са впечатлени от начина, по който тренировките повлияват на физическото им състояние. Всъщност ползите от практикуването на Тае Бо определено има редица ползи, които не бива да се подценяват и затова родителите е добре да насърчават децата си към този вид спорт.Тае Бо

А към предимствата на това, което ще получите от тренировките по Тае Бо в Пловдив е, че деца над 12 години могат да се занимават активно с този силов спорт. Идеята тук е в една такава деликатна възраст, в която хормоните започват да бушуват и стават неконтролируеми да се намери баланс, да се създаде дисциплина и самоконтрол, които определено ще повлияят на развитието на тийнеджйрите и овладяването на някои типични агресивни ситуации. Концентрация, енергия, тонус, сила са наистина приоритети, които изграждат не само физиката, но и духа. Така, че Тае Бо не са просто някакви динамични движения, които засилват работата на тялото, но спомагат за една уникална тренировъчна система, която оформя мускулите, забързва метаболизма, намалява стреса и напрежението.

Съчетание между аеробика, карате, таекуондо, бокс Тае Бо определено има с какво да ни впечатли. Имайки предвид това, че самите тренировки не бива да бъдат хаотични и безконтролни е препоръчително за овладяването на основните техники те са се провеждат с помощта на треньор. Teres Gym & Fight Club е вашето място за ефективна и качествена тренировка. Станете част от почитателите на кардио Кикбокса в Пловдив още сега.