Технологиите в помощ на земеделските стопани

дискова брана

Земеделието в наши дни премина през етап, в който фермерите осъзнаха, че няма смисъл да влагат прекалено много усилия за да постигнат добра производителност. Отговорността към стопанисването на земята е насочена главно с осигуряване на механизирани услуги, които спестяват страшно много време и енергия, разходи от работна ръка. Ако преди години за да се отглеждат трайни насаждения са били нужни поне десетина човека, които да стопанисват между 10 и 15 декара то сега са достатъчни двама и то благодарение на високоефективната техника и прикачен инвентар, който фермерите използват. Така технологиите успяват да въдворят ред, да представят опции за икономии и качество на продукцията. Кой е типа инвентар, без който не бихте могли да си осигурите скоростно и детайлно проведени обработки ще ви разкрием в днешното четиво.

Дисковата брана – необходимо при отглеждане на различни култури

Селскостопанските машини, които ще използвате при отглеждане на различни посеви се избират с внимание. На фокус днес са дискови брани от mass.bg, тъй като все повече стопани се уверяват в качествата на инвентар, който има способността да подобри качествата на площите и така да бъде предпоставка за една добра реколта.

С правилно организираната почвена обработка не само успявате да влезете в ритъм и да се водите от агротехническия план, но и да осигурите постъпването на оптимално количество благоприятни хранителни вещества в почвата. С дисковите брани реализирате различни дейности, които имат отношение към:

  • Обогатяването на почвата;
  • Отстраняване на плевелите;
  • Заравняване и раздробяване на големите буци пръст;
  • Намаляване на популациите от вредители.

Ако и вие търсите решение по тези важни въпроси то очевидно имате необходимост от това да се запознаете с моделите дискови брани, които българския бранд MASS предлага в своя каталог.

Модели дискови брани според предназначението им

прикачен инвентар

Закупуването на подходящия вид дискова брана фермерите разглеждат като много добра инвестиция за реализиране на бъдещи обработки в зависимост от това какви култури ще бъдат отглеждани.

Водещите модели, които се радват на огромен интерес са:

  • Прикачна дискова брана, която се адаптира лесно към всеки тип теглеща машина независимо от нейната мощност. Свързването става лесно и не отнема никакво време на стопаните;
  • Мини модел е доста атрактивно решение, което е приспособимо както за обработване на дворни места така и за по-големи площи, но с прекалено много препятствия, които машината трябва да заобикаля;
  • За лавандула – това многогодишно растение се нуждае от добра обработка. Браните са специално предназначени за работа, която е щадяща и напълно осигуряваща качествено третиране на почвата.

Още информация за видовете прикачен инвентар от MASS можете да откриете в сайта на производителя или оторизираните представителства.