Идеи за интериорен дизайн на дневната

Когато става дума за обзавеждане и декориране на  дневна, има много възможности за избор на стилове. Това е стаята, в която се отпускаме след дълъг работен ден, забавляваме се през уикендите и гледаме телевизия вечер, така че дизайнът й трябва да бъде внимателно обмислен, за да отразява Вашия собствен безупречен стил. Ако пък искате да актуализирате хола си, вероятно се чудите с коя от най-новите тенденции да се съобразите. Но помислете кои от тях ще издържат теста на времето и ще направят дневната Ви да изглежда модерна за години напред? От най-готините цветови палитри, през обичаната класика до най-новите съвременни стилове, заедно с дизайнера на Моми Студио – Антония Саранеделчева, подбрахме най-добрите идеи за интериорен дизайн на дневната, които смятаме, че няма да излязат никога от мода.

 1. Сива всекидневна

Сивото е любимият неутрален цвят на дизайнерите, въпреки че бежовото напоследък се завръща с пълна сила. Светло или тъмно, топло или хладно, можете да намерите сиво, което да отговаря на всеки вкус, и това е един от най-лесните за съчетание цветове във всяка стая в дома. Решете дали искате лек и ефирен, или дълбок и драматичен сив декор на хола , след това потърсете боя и обзавеждане в различни тонове на един и същи нюанс. Или го запазете еднонюансен и добавете друг цвят за акцент.

 1. Модерна всекидневна

Модерният интериорен дизайн на дневната и минимализмът вървят ръка за ръка. Изчистените, остри линии на модерните мебели и аксесоари изглеждат много добре. Така че да използвате по-малко е по-добре. Черно-бяла схема например, с изтънчен прилив на акцентен цвят, подчертава още повече елегантността на този стил.

 1. Синя всекидневна

Друг популярен избор за цвят при интериорен дизайн на дневна, който също не излиза от мода, е синият. Той е отличен вариант за стените, тъй като е жив, но универсален, и със сигурност пасва добре с много други нюанси. Поддържайте палитрата проста, като го комбинирате с бели и сиви тонове, или бъдете по-дръзки, като добавите цвят горчица или розово.

 1. Флорална всекидневна

Не всеки е почитател на флоралните мотиви, но ако Вие сте, не се колебайте да се спрете на такъв интериорен дизайн на дневната. Не само меките пастелни нюанси, но и тъмните, мрачни цветя стават все по-популярни. Те ще се погрижат Вашият хол да изглежда свеж през всеки сезон, а не само през пролетта и лятото.

 1. Луксозна всекидневна

Идеите за луксозен интериорен дизайн на дневната обикновено са свързани с използването на плюшени текстури и блестящи метални предмети. Представете си красив извит кадифен диван, в комбинация с аксесоари от блестящ месинг и злато. Разкошно, нали?

 1. Розов хол

Тенденциите и различните нюанси на розовия цвят завладяха света през последните няколко години и той вече е много модерен. Отдавна е подходящ и за пораснали хора, не само за детската стая. Използвайте го в различните му тонове като пепелно розово, пудра, розово злато и цикламено.

 1. Бяла всекидневна

Ако стиловете интериорен дизайн на дневна, които споменахме по-горе, идват в повече за Вашият вкус, тогава изцяло белият декор може да Ви допадне. Изчистен и винаги толкова свеж, белият интериор никога няма да излезе от мода.

 1. Индустриална дневна

Всички сме мечтали да живеем в таванско помещение като деца, нали? За такъв интериорен дизайн на дневната се използват не облицовани материали като тухла, бетон и дърво, допълнени с меки дивани, възглавници и дебели килими.

 1. Дневна в Бохо стил

Мечтаете ли да сте бохеми? Бохо шикът е модерен стил през последните години. Този забавен, еклектичен външен вид ще Ви накара да се усмихвате всеки път, когато влизате в стаята. С меки текстури, модерни детайли от макраме и успокояваща цветова палитра, дневната Ви ще бъде много уютна и интересна.

 1. Скандинавска всекидневна

Прохладен и успокояващ, скандинавският интериорен дизайн на дневната е първият избор за мнозина. Не можете да сбъркате с този стил, тъй като той може да бъде какъвто поискате – официален или уютен. За него са типични успокояваща неутрална палитра и семпло обзавеждане с текстилни аксесоари, което го прави да изглежда красив, но все пак солиден и изтънчен.

 1. Зелена всекидневна

Идеите за зелен хол могат да клонят както към бляскав, царствен вид, така и към природно, естествено усещане. Независимо към кое от двете клоните, зеленото е един от най-популярните цветове в момента. Чудесно се съчетава със златно жълто, но също пасва и с естествените нюанси на кафяво.

 1. Уютна всекидневна

До известна степен всеки хол, който се използва ежедневно, трябва да има елементи, носещи уют. Но за някои хора усещането за уют е преди всичко друго. Ако и Вие сте от тях, помислете за дебели и пухкави възглавнички, камина и супер удобен диван, в който да потъвате в края на работния ден.

 1. Модерна всекидневна от средата на века

Това е вечен стил в интериорния дизайн на дневната, обичан от мнозина, благодарение на привличащите вниманието мебели от времето, които са идеални за хола. Ако имате късмет да притежавате истински мебели от средата на века, вече сте на половина готови. Ако пък не, безброй марки черпят вдъхновение от ерата, ръководена от този стил, и създават предмети, напомнящи за него.