Кои са основните грешки допускани при подбор на пердета

пердета

Много търговци дават куп съвети за това как да изберете подходящите за дома си завеси. Малцина са обаче онези, които ще ви запознаят с едни от най-често допусканите грешки. Днес ще направим точно това, а именно да ви срещнем с онези груби грешки, които биха имали недобър ефект в интериора ви. Когато се запознаете с тях ще осъзнаете колко лесно е в такъв случай да се възползвате от предложенията онлайн за стилни пердета от Curtains Bulgaria. Струва си да отделите няколко минути за да намалите риска от създаване на интериорен кич в любимия си дом.

Некоректен размер

Най-неприятното нещо, което може да ви се случи е да не можете да определите точните размери на пердето. Най-грубите грешки, които допускат клиентите са свързани с:

  • Лежащо на пода перде, в което често се препъвате, опитвайки се да отворите прозореца;
  • Завесите стига до пода и го докосват. Това също е грешка в размера, тъй като по този начин в зоната на контакт често се събира много прах;
  • Прекалено високо от пода. Все едно сте обули на стаята си панталони, които са тип рибарски. Това е още един сериозен недостатък, който е добре да имате предвид.

Определянето на точните размери от шивача, който ще изпълнява поръчката е необходимо да се извършат на място. Така дължината на пердето няма да бъде некоректна.

Неправилно определяне на десена

стилни пердета

Обърнете внимание, че в каталога за стилни пердета от Curtains Bulgaria всеки вариант е описан като възможност за приложение в дадена стая. Това, което често допускат като грешки потребителите са именно неща, които са свързани с гарантиран интериорен кич. Не е желателно да използвате:

  • Тъмни и непропускливи светлина завеси в детска стая;
  • Прекалено прозрачни в спалнята;
  • С щампа на големи цветя във всекидневната или хола;
  • С плодове и зеленчуци в кухнята.

Винаги се водете от спецификата и концепцията на стаята за да можете да си гарантирате уютна и стилна атмосфера в компанията на правилно подбраното перде.

Начини на окачване

За да извлечете максимума от пердето, което ще изберете за всяко едно помещение имайте предвид, че то не е самостоятелна единица. Касае се за детайли, които се синхронизират с релси, корнизи или други способи за окачване на тена или таван. Тук основните грешки, които се допускат е в стаи с по-малка височина да се окачват завесите на корниз, който допълнително създава усещане за тягостна обстановка.

За да изглежда стилно дома ви се отнасяйте с внимание към всеки друг технически аспект, който има отношение към общата площ на помещението както и неговата архитектура.